UMBERTO PORCARO – TAKE ME HOME

Artiest info
Website
facebook
Label: Epops Music

 

“A Secilian, in love with simple and immortal music…”

Zanger en gitarist Umberto Porcaro werd geboren in Palermo, de hoofdstad van de autonome regio Sicilië. In zijn thuisland Italië, wordt hij al jaren beschouwd als een groot blues talent, maar ook buiten de grenzen wordt hij erg gewaardeerd. Met zijn éérste band The Rollercoaster nam hij in 2002 het album ‘You Belong to Me’ op. In 2005 debuteerde hij solo met ‘Burn the Day Away’ en trok hij tijdelijk naar de VS, waar hij in de regio tussen Los Angeles en San Francisco dicht bij de “groten” verbleef. Hij trad er o.a. op met Kim Wilson, Kid Ramos, Junior Watson, Mark Hummel en RJ Mischo. Daar kon hij zijn persoonlijke stijl verder ontwikkelen en verfijnen. Met zijn nieuwe band nam hij ‘Pleasure Is My Business’ (2013) op. The Shuffle Kings zijn op bas, Luca “Loppo” Tonani en op drums, Lele Zamperini. ‘Pleasure Is My Business’ was het eerste album van een geplande trilogie, die nog later zou uitgebracht worden.

Umberto Porcaro bracht recent ‘Take Me Home’ uit omdat (ik citeer) “het voor mij echt een terugkeer naar huis betekent, de blues is en zal altijd mijn thuis zijn. In dit album wilde ik mijn vreugde, mijn pijn, mijn wonden fotograferen. Wie ik nu ben, is te danken aan alle ervaringen die ik heb opgedaan en de littekens die ik met me meedraag…”.

Hij nam de nummers op met Federico Patarnello op drums, met organist Giulio Campagnolo, met bassist Stanley Sargeant (Keb Mo, Al Jarreau) en met mondharmonicaspeler Marco Pandolfi. Verder nodigde hij ook als gasten Lurrie Bell (gitaar) & de Texaan Anson Funderburgh (gitaar) uit. Heel relaxt en solerend op gitaar opent Porcaro “Run Into My World”, waarop hij ook laat horen wat voor een begenadigd zanger hij is. Ook op “Out of the Storm” blijft de sfeer nog even ontspannen en is het Giulio Campagnolo op Hammond die de aandacht vraagt. Het uptempo “It’s My Pleasure to Play the Blues” dat hij doet samen met Lurrie Bell,is een shuffle, een gezamenlijke ode aan de blues, “Bring Me Down” is een ballade, een nummer om even op weg te drijven en “Love Is Risin’” al de volgende soulvolle sfeerschepper, een nummer dat Otis Redding zou bekoren. “You Was”, het nummer dat werd gekozen als promo track, is een nummer opgedragen aan zijn vader, die drie jaar geleden plotseling stierf. Een vader, die altijd aanwezig was bij de muzikale carrière van Umberto, die begon als zijn eerste fan en vervolgens de tourmanager van de band werd. In “Take Me Home”, het titelnummer, blikt Porcaro terug om vooruit te kunnen komen. Op “Cool World” is hij in goed gezelschap, dat van Anson Funderburg, op “Don’t Push Me” voel je de groove van de funky seventies en als na “Rollin Down Below” de meest opgetrokken is, blijft er nog de instrumental, “Moutin Cheese” om een dame voor een dans te vragen.

“'Take Me Home' by Umberto Porcaro is an album with only songs to enjoy, is a journey that will take you far with no where to go…” (ESC, for Rootstime - BE)

Eric Schuurmans

 

10 CD's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: UMBERTO PORCARO
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

‘TAKE ME HOME: tracklist: 01. Run Into My World – 02. Out of the Storm – 03. It’s My Pleasure to Play the Blues – 04. Bring Me Down – 05. Love Is Risin’ – 06. You Was – 07. Take Me Home – 08. Cool World – 09. Don’t Push Me – 10. Rollin Down Below – 11. Moutin Cheese | Music/Lyrics by: Unberto Porcaro, w/ or as [noted] | Credits: Umberto Porcaro: vocs, guitar / Giulio Campagnolo: Hammond organ / Federico Patarnello: drums / Stanley Sargeant: bass / Marco Pandolfi: harmonica & Guests: Lurrie Bell (3): guitar, vocs  / Anson Funderburgh (8): guitar

Discography UMBERTO PORCARO: Take Me Home, feat. Lurrie Bell & Anson Funderburgh [2022] | Pleasure Is My Business, w/The Shuffle Kings (single,3#/cd,16#) [2013] | Burn the Day Away [2005] | You Belong to Me, w/The Roller Coaster [2002] |